מתודעה לעשייה. שיחות בספירלה

הפודקאסט

מתודעה לעשייה. שיחות בספירלה

הפודקאסט

מתודעה לעשייה. שיחות בספירלה

דניאל דוידי בהקלטת פרק ראשון בפודקאסט

מלך חסד מלך עריץ

שני מלכים שוכנים בכל אחד מאיתנו: מלך חסד ומלך עריץ. שני מונחים אלה מייצגים שני מצבים תודעתיים וגישות לחיים המשפיעות על ההתנהלות היומיומית שלנו בין אם במערכת היחסים שלנו עם עצמנו, עם אלוהים (הבורא או היקום) בזוגיות, בהורות, במשפחה, או בקהילה. דניאל ושרון מדברים על הבחירה בין שתי הגישות האלה וכיצד היא מעצבת את איכות חיינו.

משך הפרק: 15.37

בפרק הפודקאסט "שיחות בספירלה," דניאל דוידי מציג את המושגים "מלך חסד" ו"מלך עריץ" כחלק ממודל הגילוי של "ספירלת השלם." מונחים אלה מתארים שתי גישות שונות להתנהלות בחיים: "מלך חסד" פועל מתוך נתינה אמיתית ושירות לזולת, בעוד "מלך עריץ" מונע מרצון לשלוט ולהשיג כבוד והכרה אישית.

מלך חסד מייצג את הבחירה לפעול מתוך כוונה טהורה להעניק לאחרים, ללא ציפייה לתמורה. הוא משתמש באגו ככלי לשרת את הסובבים אותו, להביא טוב לעולם ולחיות חיים מלאי משמעות. דניאל מציג דוגמה לנהג הסעות שמקדיש זמן לתפילה ולמשפחתו, וזוכה להערכה עמוקה מצד ילדיו בזכות כנותו ואהבתו.

לעומתו, מלך עריץ מונע מרצון לשלוט, לקבל הכרה ולהשיג מעמד. הוא מתמקד בקידום עצמי, מה שיכול להוביל לחוסר סיפוק ולהתנתקות ממערכות יחסים משמעותיות. דוגמה לכך היא ראש ישיבה שמנסה לזכות בהכרה חברתית, אך ילדיו לא ממשיכים בדרכו, כיוון שהם מזהים שמעשיו נובעים מרצון לכבוד ולא מנתינה אמיתית.

הפרק מדגיש כי כולנו נעים בין שני המצבים הללו – לעיתים אנו פועלים מתוך חסד ולעיתים מתוך עריצות. הבחירה תלויה במודעות ובכוונה הפנימית שלנו. במערכות יחסים זוגיות, למשל, מלך חסד ישאל "איך אני יכול להעצים את האחר?" ולא "מה אני מרוויח?". הבחירה לפעול מתוך חסד מובילה לשותפויות אמיתיות ומבוססות על כבוד הדדי.

בסיכום, דניאל מזמין את המאזינים לבחון את חייהם ולשאול האם הם פועלים מתוך חסד אמיתי או מתוך שאיפה לכוח ושליטה. המודל של "ספירלת השלם" מציע דרך להתבוננות פנימית שמובילה לחיים מלאי נתינה ומשמעות.

לצפייה בפרק:

להאזנה:

אהבתם? נשמח שתשתפו

אפשר גם להאזין ולעקוב בפלטפורמה המועדפת עליכם: