ראש השנה הוא היום בו נקראים להמליך מחדש את ה"מלך" בחיינו.
במודל הגילוי של ספירלת השלם, מושג ה"מלכויות" הוא הרבה יותר מסמל רוחני – הוא ביטוי של איזון בין שני כוחות שמנהלים אותנו: מלך עריץ ומלך חסד.
מי מנהל את חיינו? האם אנחנו נשלטים על ידי מלך עריץ– אותו כוח שמופעל על ידי הנסיבות החיצוניות והאגו? או שמא נוכל למלוך מתוך מלך חסד – הכוח שמבוסס על אהבה וחיבור למהות הפנימית שלנו?
לפני ההחלטה הגורלית, בואו נכיר את אותם שני מלכים "מלך עריץ" ו"מלך חסד"?
מלך עריץ הוא הכוח שמוביל אותנו מתוך פחד, אגו ונסיבות חיצוניות. הוא מייצג את אותם רגעים בחיינו שבהם אנחנו מרגישים שהעולם החיצוני מנהל אותנו, שאנחנו מופעלים על ידי מה שקורה סביבנו ולא על ידי הבחירות שלנו.
לעומתו, מלך חסד מוביל אותנו מתוך אהבה. הוא זה שמחבר אותנו לרצונות העמוקים ביותר שלנו ולתחושת הייעוד שלנו, וגורם לנו לפעול מתוך עוצמה פנימית, ולא מתוך תגובה למה שקורה בחוץ.
המלכת המלך על פי ספירלת השלם מתבצעת בשני שלבים:
ביום הראשון של ראש השנה אנחנו מתיידדים עם הרעיון שיש משהו גדול מאיתנו שמנהל את העולם – כוח עליון, אלוהים, טבע, יקום, בריאה, המהות האוניברסלית. בקיצור, הקטנת האגו.
ביום השני של החג, אנחנו ממליכים את ה"מלך הפנימי" שלנו – החיבור למהות ולאהבה שבתוכנו. זה היום שבו אנחנו לוקחים אחריות על תפקידנו בעולם, ומתחייבים לפעול מתוך יושרה פנימית וכוונה מדויקת.
תשליך – שלב חשוב בכיול המערכות
אחד הטקסים המרכזיים של ראש השנה הוא תשליך – טקס שבו אנחנו "משליכים" את החטאים והטעויות שעשינו במהלך השנה. בשפת ספירלת השלם, התשליך מסמל את השלב הראשון בכיול המערכות שלנו – שבו אנחנו מדייקים את הכוונות שלנו ומכינים את עצמנו לשנה חדשה שבה האגו ישרת את המהות הרוחנית שלנו, ולא ישלוט בה.
במהלך ימי ראש השנה, אנחנו עוברים תהליך שבו אנחנו ממליכים את הכוח הפנימי שלנו – מקטינים את האגו ומתחברים למהות העמוקה ביותר שלנו. כך, אנחנו מכוונים את עצמנו לשנה חדשה של גילוי אהבה וחסד בתוכנו.